Vă ținem la curent cu Explore Medicine TV

 

Asa cum bine stiti, saptamana trecuta am sarbatorit Ziua Pacientilor Europeni printr-un eveniment menit sa puna bazele unor solutii reale care sa sprijine sistemul de sanatate din Romania. A venit randul medicilor sa se intalneasca intr-o conferinta pentru apararea drepturilor lor, prilejuita de Ziua Europeana a Medicului care se sarbatoreste pe data de 30 martie.

Echipa noastra organizeaza acest eveniment in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor si Colegiul Medicilor din Bucuresti. In cadrul acestei conferinte dorim sa propunem infiintarea unei noi institutii dedicata apararii drepturilor medicilor si anume Avocatul Medicului. Avocatul Medicului se doreste o institutie autonoma si independenta care are drept scop apararea drepturilor si demnitatii medicilor in raporturile acestora cu autoritatile publice si societatea civila. Activitatea Avocatului Medicului va fi ghidata de principii solide precum dreptatea, echitatea, demnitatea si solidaritatea. Noi ne propunem ca prin intermediul acestei institutii – Avocatul Medicului, sa fie aparata demnitatea si promovate drepturile si interesele medicilor in toate sferele de activitate. Cu ajutorul acestei institutii se va decide asupra petitiilor formulate de medici, lezati prin incalcarea drepturilor de catre autoritatile administratiei publice sau societatea civila.

Evenimentul va fi unul interactiv, in cadrul caruia vor fi dezbatute problemele stringente cu care se confrunta astazi medicii din Romania. Alaturi de autoritatile prezente, vom incerca sa gasim solutii viabile pentru imbunatatirea statutului medicului roman. Din nefericire, in ultima perioada profesia de medic a fost tot mai putin apreciata de catre autoritati si societatea civila de aceea consideram infiintarea unei astfel de instituii foarte necesara.

Va rugam sa fiti alaturi de noi pe 30 martie, sa sarbatorim Ziua Europeana a Medicului asa cum merita aceasta profesie – prin aducerea in prim plan a muncii lor si a drepturilor pe care acesti oameni le au!

Nu ezitati sa ne scrieti parerile si ideile dumneavoastra cu privire la propunerea noastra si pe adresa avocatulmedicului@gmail.com

Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici:

Conferinta Avocatul Medicului

De Ziua Europeana  a Medicului, Sanatatea Media Group propune infiintarea Avocatului Medicului

Exodul medicilor romani, tema pe masa de discutii a Conferintei Avocatului Medicului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: