Vă ținem la curent cu Explore Medicine TV

Săptămâna trecută Reporterii Realității au difuzat pe postul de televiziune Realitatea TV un reportaj despre noi, despre proiectul medical Explore Medicine TV. Sâmbătă, 31 martie la ora 21.00 România privea un material foarte frumos conceput despre ideea noastră și scopul ei didactic.

Proiectul medical unic în lume, așa cum l-au intitulat autorii reportajului,  vine în sprijinul procesului de învățare al studenților la Medicină, punându-le la dispoziție online, materiale video didactice sub forma unor intervenții chirurgicale filmate și explicate.

Reportajul  este dinamic, face trimiteri in trecut, la inceputuri… și structureaza imaginea pe registre de interes într-un mod foarte spectaculos și actual. În acest fel, istoria își dă mâna cu contemporaneitatea pentru progresul științei și al educației, de această dataă,  medicale.

Materialele didactice video își au originile în 1901, când este lansat primul film medical de renumitul neurolog Gheorghe Marinescu, cel care a folosit prima dată cinematografia în scop știițific. Explore Medicine TV se dorește continuator al acestuia uzând de tehnologiile atât de avansate în ziua de azi. Astfel, Simona Maria Vlădica a pornit la drum plina de încredere și cu dorința de a lasa “moștenitorilor” acestui domeniu, mărturiile metodelor actuale.

Proiectul medical se află încă la început, înmagazinând foarte multă muncă și efort pentru a putea deveni ceea ce este proiectat să fie. Cu toate acestea, se anunță debutul unei noi perioade, în care studenții să poată citi referințele bibliografice și să poată urmări din fața calculatorului imagini și proceduri inedite, direct din sala de operații.

Proiectul Explore Medicine TV a primit girul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, această instituție înțelegând utilitatea acestui instrument în procesul de învățare al studenților săi devenind colaborator în acest proiect ambițios.

Vă invităm sa vizionați reportajul pe cei care nu ați apucat să-l urmariți în direct și să ne lăsați impresiile și părerile referitoare la acesta:

Proiect medical unic in lume

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: